Van plan om een sloep te kopen?

De sloepen van Antaris zijn het toonbeeld van stijl en design. Een kleurrijk en modieus assortiment dat altijd is voorzien van een uitgebreide uitrusting. Op die manier behoort Antaris al ruim twintig jaar tot de absolute top in sloepenland. Met een Antaris kunt u in alle rust loungen of juist op snelheid varen, heerlijk uitwaaien en genieten van de power die de boten leveren.

BEKIJK AL ONZE SLOEPEN

Een kleine sloep kopen of een grote sloep kopen?

Er zijn veel verschillende formaten sloepen te koop. De Anataris Seventy7 is een grote sloep en de Anataris Fifty5 is een kleinere sloep.

Een sloep is een algemene term voor heel verschillende kleine bootsoorten. In het verleden vaak als extra bootje aan boord van een groter schip. Tegenwoordig synoniem voor aangenaam en recreatief verblijven op het water. Wie op zoek is naar echte Hollandse sloep (of cruiser) is hier aan het juiste adres. De Nederlandse jachtbouw staat bekend om haar topkwaliteit en daar draagt deze werf zeker aan bij. De boten van Antaris, Makma, en Maril worden volledig in Nederland ontworpen en gebouwd. Ook onze eigen polyesterfabriek staat hier in Nederland.

Bekijk een grote sloep bekijk een kleinere sloep

Een sloep of een boot? Of toch een tweedehands sloep?

Of het nu uw eerste sloep wordt of dat u al meer ervaring heeft met het aanschaffen van een sloep, het blijft altijd spannend! Zeker wanneer de keuze uitgebreid is en u nog niet precies weet wat u wilt. Een eerste keus die u kunt gaan maken is of u een nieuwe of tweedehandse sloep aan gaat schaffen. Wij hebben de voor-en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen tweedehands sloep

 • Goedkoper in aanschaf
 • Groter aanbod, en dus meer keuze

Nadelen tweedehands sloep

 • Niet altijd vakkundig en objectief geïnformeerd
 • Mogelijke onzichtbare gebreken
 • Niet altijd garantie en service

Voordelen nieuwe sloep

 • Perfect aan te sluiten op je wensen en eisen
 • Altijd garantie, goede service en advies op maat
 • Nieuw is altijd nieuw, dus geen gebreken

Nadelen nieuwe sloep

 • Duurder dan tweedehands
“Koopt u een 2e hands sloep bij Antaris dan heeft u de voordelen van een nieuwe sloep voor de prijs van een 2e hands sloep”

Bekijk onze 2e hands sloepen

6 handige tips

Bij het kopen van een sloep

Sloepen zijn er in alle soorten en maten en evenzoveel prijsklasses. Dat is natuurlijk prachtig, hoe meer keuze hoe beter. Door het overweldigende aanbod kun je het overzicht verliezen. Daarom doen wij een aantal tips van de hand waarmee u uw voordeel kan doen. En geloof ons: een goed overwogen keus maakt happy!

Welke smaken en kleuren zijn er voor mij?

Als een sloep varen uw passie is, dan is een sloep uitzoeken de snoepwinkel waar u niet op uitgekeken raakt. We helpen u graag een handje bij het kiezen van de sloep die perfect bij u past.

Laat u zich goed informeren

Voelt een sloep prettig en stabiel aan, maar zou een kleine aanpassing de boot nog beter naar wens maken, dan kan de werf dit zelf voor u verzorgen. Alle sloepen kunnen namelijk klantspecifiek worden gemaakt. Houdt u Nederland en haar omgeving als vaargebied, dan hoeft u ook voor het onderhoud, de service en de winterstalling niet verder te zoeken. Aquatec Industries en haar dealers bieden een totaalpakket. Naast een groot dealernetwerk in Nederland is Aquatec ook vertegenwoordigd in België, Duitsland, Engeland en Zweden.

Wie op zoek is naar echte Hollandse sloep of cruiser) is hier aan het juiste adres. De Nederlandse jachtbouw staat bekend om haar topkwaliteit en daar draagt deze werf zeker aan bij. De boten van Antaris, Makma, en Maril worden volledig in Nederland ontworpen en gebouwd.

De verschillende sloepen

Aquatec Industries heeft met het merk Antaris een prachtige lijn sloepen neer gezet waarmee elke veeleisende klant bediend kan worden. Elk model sloep bied een goed uitgangspunt om tot een geheel eigen sloep te komen die precies aan uw eisen voldoet. Er zijn verschillende soorten hout verkrijgbaar de mate van afwerking van het RVS onderdelen kunt u zelf kiezen. De motor, het hart van het schip is in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Ook de mate van comfort en de extra opties kunt u zelf kiezen.

Heeft u nog vragen?

Wil u meer informatie, een brochure, proefvaart of ander advies? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat onze klanten over onze sloepen zeggen

Een sloep kopen? goed om te weten!

Een sloep aanschaffen is over het algemeen geen impulsaankoop. Hier denkt u vaak lang over na, en vergelijkt u de vele verkrijgbare sloepen. Er zijn een aantal zaken waar u goed over na moet denken, wij zetten een aantal zaken voor u op een rijtje.

Elektrisch varen? Is dat een optie?!

Jazeker! Elektro sloepen worden steeds meer op de markt gebracht en worden ook steeds vaker aangeschaft. Elektrisch varen is een stuk goedkoper dan diesel maar is in de aanschaf vaak wel een stukje duurder. Een elektrische sloep maakt minder geluid dan een diesel en is een stuk milieuvriendelijker dan een sloep die op diesel vaart.

Populairste Elektrische Sloep Download Brochure elektrisch varen

Een elektrische sloep Of toch een diesel sloep?

Wat is het verschil tussen een dieselmotor en een elektromotor? Wat zijn de voor- en nadelen van beide motoren? Heeft u nog uw twijfels of u een dieselmotor of een elektrische aandrijving wilt? We zetten e.e.a. voor u op een rij

Voordelen Elektrische Sloep

 • Elektrisch ruikt niet
 • U hoeft niet te tanken dus geen geknoei
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Stil
 • Schoon

Nadelen Elektrische Sloep

 • Steigers in de natuur hebben geen oplaadpunt
 • Actieradius is minder groot
 • Minder krachtig

Voordelen Diesel Sloep

 • Brandstof overal te verkijgen
 • Grote actieradius
 • Mogelijkheid reserve brandstof mee te nemen
 • krachtig

Nadelen Diesel sloep

 • Maakt meer lawaai dan een elektromotor
 • Brandstof is duurder dan elektro
 • Niet milieuvriendelijk

Welke voor- of nadelen voor u gelden, zult u zelf moeten overwegen. Het hangt ook af van het vaargebied. Vaart u voornamelijk in smalle slootjes, grachten en binnenwateren, is een elektromotor zeer geschikt en heerlijk rustig. Vanaf 2020 zijn in de Amsterdamse grachten alleen nog maar elektrische boten welkom. Vaart u echter op grote kanalen, bijvoorbeeld het Amsterdam Rijnkanaal met stroming en grote meren, heeft u meer kracht nodig en zal een dieselmotor beter tot zijn recht komen. Sommigen vinden het gepruttel van een diesel een heerlijk geluid, waarmee hun welverdiende weekend/vakantie begint. Anderen genieten van de stilte van elektromotor. Als u vaart met een elektro motor, kunt u 100% genieten van de natuur in de omgeving en de mensen om u heen.

“Antaris innovator van Elektrische Sloepen!”

3 tips om niet voor onverwachte kosten te staan

Wij zijn hier om u te helpen!

Misschien hebben wij het u het er wel helemaal niet gemakkelijker op gemaakt door dit artikel, en staan er nog een hoop vragen open. Doordat de wens van iedereen anders is, kunnen wij het beste advies op maat geven door middel van een te maken afspraak of telefoontje.

Ik zou graag een afspraak inplannen

Kies een gewenste datum en tijdstip en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Of bel direct: +31 514 596 270

De Zwaan 28
8551 RK Woudsend
Nederland
Tel: +31 514 596 270
info@antarissloepen.nl