Geschiedenis van Antaris

Antaris, producent van kwaliteit sloepen sinds 1989

De geschiedenis van Antaris begint in 1989 onder de naam Adria, opgericht door Mark en Laura van der Willigen Gatsonides. Onder deze naam worden op een prachtige watersportlocatie in Ossenzijl de eerste sloepen gebouwd. Gedreven door de passie om ‘iets goed te doen of het niet te doen’ en met een echt watersport hart was Adria één van de eerste moderne sloepenbouwers. In 1992 wordt de huidige merknaam Antaris door hen gedeponeerd.

In 2002 wordt het bedrijf overgenomen door Hans en Jeannet Webbink en wordt het succes verder voortgezet onder de naam Antaris. In 2005 verhuist de werf naar het hart van de watersport, het Friese Woudsend.

Antaris 570

Met regelrechte succesnummers als de Antaris 520Antaris 570 en Antaris 630 ontstaat één van de grootste sloepenbouwers van Nederland. Deze modellen worden door de jaren heen voortdurend verbeterd om aan de wensen van de klanten te blijven voldoen.

Afgeleid van de populaire reddingssloepen werd vanaf 2007 de succesvolle regenboogserie aan het assortiment toegevoegd met respectievelijk de RB18, RB22, RB24 en RB27. In 2009 volgen ook de vernieuwende tendersloepen van Antaris met de Connery lijn.

Aqutec Industries Woudsend

In 2008 vindt de fusie plaats met Maril Boats uit Koudum die eerder dat jaar is gefuseerd met Makma Marine. Zo ontstaat het grootste sloepenbedrijf van Nederland, Aquatec Industries, met de merken Antaris, Maril en Makma. Een nieuw tijdperk breekt aan voor de drie merken.

In 2010 vestigen de drie merken zich op de locatie van Antaris in het Friese Woudsend. Deze unieke locatie heeft een enorme indoor haven waardoor het hele jaar sloepen in het water bekeken kunnen worden. Tevens kan men meteen wegvaren voor een proefvaart.

Antaris Seventy7 Cabin

Na het samenvoegen van de verkoop en productie werd in 2011 het besluit genomen tot een vernieuwing van het assortiment omdat zowel Antaris als Maril een klassieke sloepenlijn herbergden. Met de introductie van de Antaris Sixty6Antaris Fifty5 en Antaris Seventy7 is er een volledig vernieuwde, moderne en stijlvolle lijn opgezet. Comfortabele sloepen met bijzonder goede vaareigenschappen welke inmiddels een begrip zijn geworden binnen de watersportbranche.

Antaris X

In 2020 wordt de eerste zeewaardige Antaris geïntroduceerd. Deze stijlvolle ruime Antaris X is functioneel ingericht met optimale vaareigenschappen. De kajuitsloep bevat alle benodigdheden voor een geslaagde meerdaagse tocht op het water. De Antaris X; stoer, functioneel en veelzijdig.

Antaris Seventy5

In 2022 wordt de Antaris Seventy5 geïntroduceerd. Uniek aan deze sloep is de aflopende open spiegel en flexibele rugsteun bij het zonnebed. Daarnaast is de Antaris Seventy5 ontworpen voor elektrisch varen. In het ontwerp is rekening gehouden met een speciale ruimte onder de kuipvloer voor de accu’s. Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om de boot uit te voeren met een dieselmotor.

Met introductie van nieuwe modellen gaan er ook modellen uit het assortiment. Bekijk de oude modellen van Antaris via de link: Oude modellen.

Plan een bezoek

Bekijk ons huidig aanbod in onze waterloods te Woudsend

Neem contact op voor een afspraak of proefvaart via:

+31 514 596 270 / info@aquatec.frl