– persbericht –

Botenproducent Aquatec Industries B.V. uit het Friese Woudsend gaat zelfstandig verder als bouwer en verkoper van sloepen.

Antaris, Maril en Makma
Aquatec is de producent van de bekende Nederlandse sloepmerken Antaris, Maril en Makma. Het bedrijf maakte tot voor kort onderdeel uit van Marée Invest BV, maar dat is veranderd per 12 december 2016. Vanaf die datum kan de huidige algemeen directeur van Aquatec, Klaas Schiphof, samen met de medewerkers van Aquatec zijn eigen koers varen.

Unieke kans
Schiphof over de verzelfstandiging:
Er deed zich een unieke kans voor om het bedrijf over te nemen. Met de hulp van enkele particuliere investeerders hebben we een richting kunnen bepalen voor de komende jaren. We zullen daarin onze positie als marktleider in Nederland verder gaan versterken en we willen daarnaast onze zichtbaarheid in het buitenland verhogen.

Al jaren werkzaam als directeur van Aquatec
De verzelfstandiging komt voort uit Schiphofs ambitie om op eigen titel, samen met alle vakbekwame medewerkers en enkele adviseurs/investeerders, het bedrijf te leiden:
In de oude constructie, als onderdeel van Marée Invest BV, waren er te weinig synergievoordelen met de andere bedrijven binnen de groep. Aquatec was daarin een wat ‘vreemde eend’ in de bijt. Door deze stap kunnen we sneller en doelgerichter bewegen in de concurrerende sloepenmarkt.

Voor klanten, dealers en medewerkers verandert er niets. Het bedrijf heeft de opgaande lijn te pakken, ziet de vraag naar sloepen aantrekken en is optimistisch over de toekomst. Nu het op eigen kracht verder kan is het ideaal gepositioneerd om de kansen in de weer op gang gekomen markt te benutten.