Antaris Seventy5 elektro getest

Fluisterstille powertender

Watersport-TV volgde afgelopen jaar voor een mini-documentaire “van tekentafel tot Antaris Seventy5” de totstandkoming van onze nieuwe Antaris. Na de presentatie tijdens de Hiswa te water heeft Watersport-TV onze nieuwe Antaris Seventy5 getest.

Nieuwe tender die zeer vertrouwd aan voelt

Het nieuwe model is ontwikkeld rond de aandrijving met een Waterworld elektromotor. Aan het model zijn wat stijlkenmerken toegevoegd die afwijken van de succesvolle Fifty5, Sixty6 en Seventy7. Het is dus een nieuwe tender die vertrouwd aanvoelt. Gebleven zijn de vloeiende lijnen, het uitstekend verwerkte polyesterwerk, de dikke gelcoatlaag en de verzorgde afwerking. De Antaris Seventy5 kan naast een elektro motor ook uitgevoerd worden in verschillende dieselversies.

Dit pakket heeft een managementsysteem zoals in moderne elektrische auto’s

Het 39 kWh accupakket is zeer geavanceerd en bestaat uit drie delen met 2112 lithium-ijzerfosfaat cellen. Dit pakket heeft een managementsysteem zoals in moderne elektrische auto’s. Het mooie is dat motor, management en accu’s geïntegreerd zijn en dat alles met elkaar communiceert. Zou er een cel uitvallen, dan past het hele systeem zich onmiddellijk aan. Op het heldere Raymarine display lees je alle belangrijke gegevens af. Ook als je tussendoor bij een restaurant hebt kunt laden, zie je dat direct op je display terug.

“goed afgewerkte powertender met een enorme actieradius

Op het open water valt op dat de Seventy5 zeer stabiel is. Als je door een golf wordt opgetild, keert deze direct weer in de rustpositie terug. Het energieverbruik is enorm laag. Met een snelheid van 8 km/u, verbruiken we 1,6 kW en dat kunnen we met het grootste 39kW lithium accupakket meer dan 24 uur volhouden. Op deze snelheid haal je een actieradius van 192 kilometer op 1 lading. Vaar je 10 km/u, dan zie je aan de golven rond de boot dat je de rompsnelheid hebt bereikt. Dan verbruiken we 4,3kW, dat kun je zelfs langer dan 9 uur volhouden en heb je een actieradius van bijna 100 kilometer. Je kunt nog harder, zo’n 14 km/u. Maar wie wil dat?

Tegelijkertijd zijn er wat zaken helemaal anders aan deze nieuwe Seventy5

Bekijk je de boot vanbinnen, dan valt direct op dat de vloer helemaal vlak is en een motorkist ontbreekt. Op die plaats is er een losse tafel geplaatst en voor het overige is de kuip in het midden leeg. Dat is mogelijk omdat hier onder de vloer een elektromotor is geplaatst. Hierdoor ontstaat er een zee van ruimte in de kuip. Als tweede vind je op de brede open spiegel een multifunctioneel zonnebed. Je kunt gemakkelijk via de spiegel opstappen en als je de comfortabele rugleuning van de bestuurder opklapt tot stasteun, ontstaat er een lekker zonnedek.

Benieuwd naar de volledige test van de Antaris Seventy5? Klik dan hier

Ontdek alle modellen

Antaris Fifty5

Antaris Fifty5

Lengte5,90 m
Breedte2,50 m
Diepgang0,60 m
Doorvaarthoogteca. 1,00 m
Aantal personen8
Antaris Sixty6
Antaris Sixty6

Antaris Sixty6

Lengte6,60 m
Breedte2,60 m
Diepgang0,70 m
Doorvaarthoogteca 1,10 m
Aantal personen14
Antaris Seventy7 Touring

Antaris Seventy7 Touring

Lengte8,05 m
Breedte3,25 m
Diepgang0,75 m
Doorvaarthoogteca 1,50 m
Aantal personen20
Antaris Seventy7 Sport

Antaris Seventy7 Sport

Lengte8,05 m
Breedte3,25 m
Diepgang0,75 m
Doorvaarthoogteca 1,50 m
Aantal personen20
Antaris Seventy7 Cabin

Antaris Seventy7 Cabin

Lengte8,05 m
Breedte3,25 m
Diepgang0,80 m
Doorvaarthoogteca 2,30 m
Aantal personen10

Antaris Connery 29

Lengte8,70 m
Breedte3,05 m
Diepgang0,75 m
Doorvaarthoogteca 1,53 m
Aantal personen8
Antaris X

Antaris X

Lengte10,00 m
Breedte3,60 m
Diepgang0,75 m
Doorvaarthoogteca 2,40 m
Aantal personen6
Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Blog